Sider

HL - keramik

HL - keramik
Keramik

tirsdag den 26. november 2013

Engle og nisser

 

Symboler fra religion og gammel hedensk overtro trives fint side om side her ved juletid.
 Det er stemningen og hyggen, der tæller. Og både engle og nisser skaber stemning.
Jeg har forladt drejeskiven her i November og leget lidt med formgivning, hvad jeg ellers ikke  beskæftiger mig særlig meget med.
Resultatet blev bl.a. disse nisser, der er solidt forankrede i strandvaskede træstykker og som udelukkende har til formål at skabe hygge.




Det blev også til nogle engle - stående og hængende. Den største af de hængende er rakubrændt.


 

tirsdag den 19. november 2013


Krukker


Disse små krukker er fremstillet i stentøjsler og brændt ved 1260 grader, så de er vandtætte og tænkt som bolig for en hyacint, en miniblomst ell. måske nogle få sukkulenter, som her.

 
 Jeg har ikke afprøvet det endnu, men forestiller mig også de kan anvendes ved fremstilling af små dekorationer her ved juletid. Krukkerne er ret tunge og står derfor solidt på underlaget.

fredag den 15. november 2013

 Julemarkeder

Om kort tid skyder julemarkederne op som paddehatte i hele landet.
Der er en vis stemning ved disse markeder, der varierer meget i størrelse og kvalitet, men som alle oser af jul, hygge og kreativitet.
Jeg deltager i to i år. Det første finder sted på Restaurant Sukkertoppen i Sakskøbing lørdag d. 23. nov.
Det andet foregår lørdag d. 30. nov. på Pogemosevej 14 nær Radsted hos Kirsten og Poul. www.kirstensblomsterbix.dk

Kravleglasur

Jeg har eksperimenteret lidt med kravleglasur her i efteråret. En meget simpel lertøjsglasur, der kryber under brændingen og resulterer i en meget tør og effektfuld overflade.
Til brugsting anvender jeg næsten udelukkende blanke og silkematte glasurer, der kan tåle en tur i opvaskemaskinen, mens denne effektglasur kan bruges til mere dekorative formål.

Her er et par eksempler på hvor forskelligt overfladen fremstår når man påfører den samme form to så forskellige glasurer.


 

 
 
Jo tykkere man påfører glasuren, desto mere kryber den og det kan bruges som en effekt i sig selv. Eksemplet ses tydeligst på klokkerne