Sider

HL - keramik

HL - keramik
Keramik

onsdag den 28. april 2010

Rabarberdrivningskrukke

Min datter Mette ønskede sig en rabarberkrukke til at drive rabarber frem med. Hun sendte nogle billeder til inspiration, men gav mig i øvrigt  frie hænder. Kort tid efter udgav Claus Dalby et indlæg på sin blog, der omhandlede "The lost garden of Heligan". Her stod en hel række af skønne gamle rabarberdrivningskrukker. Nu går diskutionen her i hjemmet på, hvorfor man egentlig anvendte disse krukker. Var det for at varme jorden op om foråret? - eller ønskede man rabarber med længere stilke ved at tvinge bladene til at søge mod lyset? Måske får vi svaret af Claus Dalby til efteråret, når han udgiver sin nye bog.

Her er krukken jeg lavede. Den er nok mest anvendelig til de fine rabarbersorter med tynde højrøde stængler. Mine rabarber har stået i haven i over 40 år og er ret grove og blege i stænglerne.
Nu kan vind og vejr få lov at tilføre krukken lidt patina her i sommer og så er den parat til brug næste forår.

2 kommentarer:

  1. Jeg er tilfældigt faldet over din blog.
    Det er megaskønne ting du frembringer.
    Er helt pjattet med dine klovne og dine strikkeskåle.

    SvarSlet
  2. Aj, hvor ER den bare smart - sådan en måtte da gerne stå og pynte og gøre nytte i min "have" i Grønland. Rabarberne hos mig trives dog fint, selvom mit "drivmiddel" er en sort plastikspand med afskåret bund!

    SvarSlet

Kommentarer er altid velkomne.