Sider

HL - keramik

HL - keramik
Keramik

onsdag den 28. december 2011

Vineddikekrukke.

Min datter ønskede sig en vineddikekrukke med tappehane i julegave.
Hun vil til at fremstille sin egen vineddike. Formen skulle ikke være den traditionelle buttede franske, men mere cylinderformet og så skulle der være riller i glasuren udvendig. så den ikke "smutter" ud af hænderne, når man flytter rundt på den. Låget måtte heller ikke slutte for tæt af hensyn til den gæringsproces der finder sted, når krukken tages i brug.
Tappehanen skaffede hun selv fra  www.hjemmeproduktion.dk ,som i øvrigt er en spændende hjemmeside at besøge.


Her er så resultatet, som er fremstillet i stentøjsler og brændt ved 1260 grader, så den skulle nok kunne holde "eddiketæt." Nu glæder jeg mig til at smage hendes eddiker  - og bliver de gode kan det være jeg skulle fremstille en krukke til mig selv - men så skal det være en mere traditionel buttet fransk.


Der er huller i låget så luften frit kan passere og en stofhætte på indersiden af låget forhindrer støv og små insekter at trænge ned til eddiken.

7 kommentarer:

 1. Hvor ER den bare fin din datters eddikekrukke.
  Kan man mon lokke dig til at lave/sælge dem? Jeg kunne ønske mig én i traditionel form i hvid glasur (gerne med de praktiske "holde-riller"), men uden anden form for dekorering.
  Hvis du har mod på det, hvad skal en sådan krukke så koste? Og kan den mon sendes med posten?

  Hilsen Tris (hexiadetris @ gmail.com)

  SvarSlet
 2. Hvor må det være dejligt at kunne lave sådan noget....har haft én fra Hjemmeproduktionen, men kan egentlig ikke huske, om den er gået itu...måtte lige kigge efter, nej, den lever endnu. har aldrig rigtig kommet i gang med den.

  SvarSlet
 3. Hej Tris.

  Det tror jeg godt kan lade sig gøre. Jeg mailer lige så vi kan aftale mærmere.

  SvarSlet
 4. Ej hvor fint, en eddikemor :) Sådan én har vi også der hjemme, men den er ikke så fin som Mettes :)

  SvarSlet
 5. kan melde at proppen efter et døgns opblødning i vand nu holder helt tæt. Og jeg har bestilt eddikestarterkultur hjem.
  Indtil den kommer, står resterne fra nytårsaften i krukken og bobler af - 2/5 af selskabet var gravide så der blev ikke drukket så meget kl. 12 - så første forsøg bliver en eddike på cremant og Asti :-)

  SvarSlet
 6. Dejlige ting der findes her. Melder mig straks som fast læser, glæder mig til at se mere og håber at kunne blive inspireret til også selv igen at komme igang med keramikken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville glæde mig meget Henriette, hvis du kom igang med keramikken. Vi er ikke så mange med denne interesse på bloggen.

   Slet

Kommentarer er altid velkomne.