Sider

HL - keramik

HL - keramik
Keramik

torsdag den 5. september 2013

Glasurkursus

 

I juli måned tilbragte jeg en hel uge på Engelsholm Højskole nær Vejle for at lære noget mere om keramisk glasurfremstilling og -justering.
Højskolen var oprindelig et barokslot, der sammen med de omkringliggende bygninger fungerer som en kunsthøjskole i dag. Beliggenheden lige ned til en sø er fantastisk.

 
 Vores lærer (Claus Domine) havde lavet et omfattende program for dagene, så det gjaldt bare om at suge til sig og få afprøvet så meget som muligt. Den indstilling havde samtlige 14 kursister på holdet, så der blev arbejdet koncentreret med afvejning og blanding af diverse keramiske ingredienser. Skønt med alle disse kemikalier, der var linet op lige til at gå i gang med.

 
Hvor er det skønt at "nørde" sammen med en  flok der er lige så bidt af et emne som man selv er. Der blev udvekslet ideer og diskuteret til langt ud på aftenen. Og så gik man bare over på slottet og fik serveret sund og lækker mad, når sulten meldte sig.

 
Da ugen var gået kunne vi lave en hel togbane af alle vore brændte glasurprøver.

 
Skålene giver måske  et bedre indtryk af de opnåede farver.

 
Her er bordet hvor vi samlede alle vore prøver.
 Det var en skøn og lærerig uge, hvor jeg fik noteret en masse, som skal afprøves og udvikles videre i min egen kælder. En keramisk glasur kan nemlig ikke bare kopieres, men må finjusteres, så den passer til ens egen ovn. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer er altid velkomne.