Sider

HL - keramik

HL - keramik
Keramik

onsdag den 9. februar 2011

Keramik fra Madeira

Uha - jeg har vist forsømt bloggen ganske forfærdeligt de sidste måneder, det må jeg se at få rettet lidt op på.
Det meste af januar tilbragte jeg på Madeira. Skønt at kunne stikke af fra den danske vinter ned til varmen, hvor vi især blev betaget af den fantastiske natur. Selvom det også er vinter dernede, blomstrer mange planter på denne årstid og frodigheden er enorm i dette subtropiske klima.
Jeg var selvfølgelig på jagt efter keramik, men madreanerne har ikke megen kultur på dette område. Det meste jeg så var importeret fra Portugal og kolonier, der i tidens løb har hørt under Portugal.
I Den Tropiske Have i Monte stødte jeg dog på nogle enorme keramiske billeder, der ill. den portugisiske hisorie. Jeg tror der var ca. 30 ialt. I samme have  fandtes også keramiske billeder med religiøse og og botaniske motiver - alle i kæmpe format.


Mest imponerende var dog den prægtige vase 5,35m høj og 555kg tung. Den stammer fra det sydlige Afrika, men er fremstillet i samarbejde med nogle portugisere. I følge guinnes rekordbog skulle denne vase i 1992 være den højeste i verden. Da det ikke fryser på Madeira kan sådan ev vase holde til at stå udendørs                                                                        


 Tidens tand viser sig dog på denne vase, men takket være menneskelig omhu og snilde kan den nok være hjemsted for disse hotensier nogle år endnu.

                                                                             


1 kommentar:

  1. Egentlig en god ide med 'vandfaste' billeder udendørs, det giver ideer til egen fremtidig have :-)

    SvarSlet

Kommentarer er altid velkomne.